Home.Rottweiler.Over ons.Nieuws.Jack.Nakomelingen .Fotoalbum.In Memoriam.Links.Gastenboek.
Over ons
Hallo,
mijn naam is Jolanda Weijers, ben getrouwd met John, en wij wonen in Apeldoorn.De liefde voor honden zat er bij mij al vroeg in. Thuis hadden we geen hond, maar ik liet wel altijd alle honden van de straat uit. Als kind had ik al een voorkeur voor de rottweiler gezien zijn uiterlijk en later toen ik wat ouder werd en me ook wat meer ging verdiepen in het karakter van de rottweiler, wist ik het zeker, dit is een hond voor mij. Zo`n hond wil ik later hebben. Zo gebeurde het dat in 1991 Qwinto bij ons kwam wonen. Qwinto is geboren te Maurik bij kennel v/d Meerboomhoeve en was 11 weken oud toen hij bij ons kwam. Onze dochter Melissa was toen 1 jaar en ze zijn dan ook samen opgegroeid. In 1993 werd onze zoon Stefan geboren, en vanaf het begin, was Qwinto ook gek op dat kleine mannetje, het was echt een hele lieve hond!
John heeft de training van Qwinto op zich genomen, en heeft met hem Puppy, EG en VZH gedaan bij de Rottweiler Werkgroep Veluwe IJsselstreek , toen nog in Beekbergen en later in Velp.

In Augustus 2003 werd Macho met zijn broertjes geboren bij kennel v/d Gerichtburghoeve te Elburg. Na 8 weken konden we Macho ophalen. Deze keer heb ik de training op mij genomen, en heb ik er een nieuwe hobby bij gekregen. Macho was een enthousiaste leerling, die het ontzettend leuk vond om samen dingen te ondernemen, en zo heeft hij mij dus ook erg enthousiast gekregen. Na een Puppy en Jonge hondencursus bij hondenschool HAPS in Apeldoorn zijn we naar de Rottweiler Werkgroep Veluwe- IJsselstreek in Deelen gegaan. Daar heeft hij zijn EG - VZH/BH en UV diploma gehaald. We hebben ook een aantal jaar IPO getraind, maar Macho kwam in afdeling C net iets te kort.  

Ook liep ik zo nu en dan eens een show met Macho en is hij meerdere keren uitmuntend geplaatst.

 

Ook Kwispel en Macho waren een mooi setje samen en gelukkig zijn ze bijna 12 jaar samen geweest.

In maart 2015 hebben wij afscheid moeten nemen van Kwispel , hij was toen bijna 17 jaar oud en heeft een prachtig leven gehad, maar hij was gewoon op!

 

 

Toen Qwinto 7 jaar was, kwam er een vriendje voor hem bij, Kwispel, een langharige black and tan teckel. Kwispel was een echte eigenwijze Teckel en is voor een groot deel opgevoed door Qwinto, Kwispel had dan ook af en toe typische rottweiler trekjes!!

 

Helaas hebben wij in juli 2003 na 12 jaar afscheid moeten nemen van Qwinto. Een hele moeilijke beslissing, maar het ging echt niet meer. Qwinto liet een grote leegte na voor ons , maar ook voor Kwispel, en zo besloten wij om weer een rottweiler in huis te nemen.

 

John en ik waren er samen over uit, Macho zou onze laatste hond zijn, bang voor vergelijking, al het verdriet iedere keer van afscheid nemen, dat wilden we niet meer.

Maar het liep toch anders, wij konden er maar niet aan wennen om geen hond meer in huis te hebben, na ruim 25 jaar honden te hebben gehad. Zo besloten we eigenlijk al heel snel om toch weer voor een hond te gaan en uiteraard een rottweiler, alleen hadden we allebei nog wel wat tijd nodig om het gemis van Macho een plekje te geven.

Wel was ik alvast aan het rond kijken waar eventueel onze pup vandaan kon gaan komen.

En eigenlijk kwam ik al vrij snel bij Rottweilerkennel Von Kirch-Eulen Hof uit. Ik doe voor Jos Jansen al meer dan 10 jaar haar website en ben dus helemaal op de hoogte over haar honden. Zo ook over Josi Gräfin Von den Hatzruden. Vanaf dat Josi als pup bij Jos kwam, heb ik alles gezien en meegemaakt, en vond ik het eigenlijk van het begin af aan al een ontzettend leuk teefje. Ik 2016 kreeg Josi haar eerste nestje van Big Shadow of RocGiz v.h. Beemdenpark en ook Shadow vind ik een leuke reu, jaren geleden was ik enorm weg van Gizmo van het Beemdenpark en Gizmo is de opa van Shadow. Zowel Josi als Shadow hebben een enorm goed en lief karakter, zijn super gezond en dat zijn de 2 dingen die wij het belangrijkste vinden.

Tja....soms moet het gewoon zo zijn.....

Het nestje van Josi en Shadow uit  2016 heb ik helemaal gevolgd en heb gezien hoe Jos het deed met de pups. Wat een leuke hondjes werden dat!

De keuze was voor mij dus al snel gemaakt toen Jos vertelde dat ze deze combi in 2017 nog een keer ging herhalen.

Wij zijn vanaf het begin helemaal betrokken geweest bij dit nestje, waarvoor ik Jos en Marjan hartstikke dankbaar ben. We mochten bij de echo zijn en zelfs bij de geboorte. Hoe bijzonder was dat! Wij hebben onze

Black Jack Von Kirch-Eulen Hof gewoon geboren zien worden op 19 augustus 2017. Na regelmatig een ritje Bedum, was op 7 oktober eindelijk de grote dag, dat Jack mee mocht naar Apeldoorn.

En nu hebben wij dus weer een heerlijke lieve, maar O zo ondeugende pup in huis!

 

Natuurlijk moest er ook voor Jack weer een website gemaakt worden.  En uiteraard is er voor Qwinto, Kwispel en Macho ook een plekje gemaakt op de website.

 

“Wat de toekomst ons brengt met Jack....we zullen zien.......”

 

Dit schreef ik in Oktober 2017. Inmiddels heeft Jack zijn VZH en UV gehaald, en is hij in opleiding voor IGP 1! Ook is HD en ED vrij en JLPP N/N vrij

 

Jack voldoet inmiddels aan alle regels om eventueel als dekreu ingezet te kunnen worden.

Hij staat dan ook ter dekking voor teven die voldoen aan de eisen van hun land

 

Op 26 oktober 2016 hebben wij na 13 prachtige jaren samen afscheid moeten nemen van Macho

Wat een gemis! Macho betekende heel erg veel voor mij, waar ik was, daar was hij ook. Alle honden waren me lief, maar Macho was voor mij een speciaaltje!

Voor mij een hond , die je maar 1x in je leven tegen komt.

 

Alle rechten voorbehouden
Home Rottweiler Over ons Nieuws Jack Nakomelingen Fotoalbum In Memoriam Links Gastenboek
Copyright © 2004 -2022 Webdesign Jol@nda Weijers